RSS

Kaneelijs

11 Dec
Kaneelijs

Ik ben een grote ijsjesliefhebber en sinds ik een ijsmachine gekregen heb draai ik regelmatig mijn eigen ijs. Ondertussen begin ik ook iets specialere ijssoorten te proberen. Zo heb ik mij vorige week aan kaneelijs gewaagd. De commentaren waren lovend en ik heb zelfs een bestelling binnen gekregen šŸ™‚ Daarom deel ik het recept graag met jullie.

1470319_10152018484808686_577653007_n

Ingrediƫnten:
Ik hebĀ 8 potjes gevuld met deze hoeveelheid.

  • 200 gram witte kristalsuiker
  • 175 ml melk
  • 425Ā gram room
  • 2 eieren, geklopt
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 theelepels kaneelpoeder

Voor ijs te maken moeten je producten zoĀ dik mogelijk zijn, d.w.z. volle melk gebruiken en room met een zo hoog mogelijk vetgehalte. Ik heb room met een vetgehalteĀ van 40% gebruikt.

Hulpmiddelen:

  • Kookpot
  • Kookplaat
  • Mengkom en mixer of keukenrobot
  • Ijsmachine

Bereidingswijze:

  • Zet een kookpot op het vuur en meng daarin de suiker, melk en 175 ml room.
  • Klop de eieren op in een mengkom.
  • Laat het mengsel op het vuur staan totdat het suddert.
  • Als het suddert haal je het mengsel van het vuur en schenk je de helft van het mengsel in de mengkom bij de eieren.
  • Snel kloppen zodat de eieren niet stollen
  • Giet het eiermengsel terug bij in de pot, samen met de rest van de room
  • Breng het mengsel, onder constant roeren,Ā weer aan de kook op een laag vuurtje totdat het een dikke saus wordt
  • Haal het mengsel van het vuur, klop de vanille en kaneel erdoor
  • Laat het mengsel afkoelen (+/- 30 min)
  • Giet het mengsel in een ijsmachine
  • Verdeel het ijs over potjes of giet het in een doos
  • Laat het ijs een nacht in de vriezer staan alvorens te serveren

Tip: Leg een vel bakpapier tussen het ijs en het deksel om kristalvorming tegen te gaan tijdens het invriezen

Laat zeker weten wat je ervan vond!

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 11 december 2013 in Ijs

 

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: