RSS

Aardbeienroomijs

28 Dec
Aardbeienroomijs

Voor Kerst heb ik zelf ijs gemaakt als dessert voor mijn familie. Omdat het aardbeienijs goed in de smaak viel deel ik graag het recept met jullie.

Aardbeienijs

Ingrediënten:

Voor +/- 1 liter (kostprijs: 3-4 euro)

  • 300 g aardbeien (mag diepvries zijn)
  • 150 g suiker
  • 2 eierdooiers
  • 375 ml volle melk
  • 150 ml slagroom
  • eventueel een beetje citroensap

Hulpmiddelen:

  • ijsmachine
  • mixer/keukenrobot
  • bakpapier

Bereidingswijze:

  • Leg de diepgevroren aardbeien op voorhand uit zodat ze kunnen ontdooien. Ikzelf leg ze in een vergiet zodat het vocht weg kan.
  • Indien je verse aardbeien gebruikt maak je deze eerst schoon.
  • Pureer de aardbeien (eventueel met een beetje citroensap) samen met de suiker en de eierdooiers
  • Meng de melk en slagroom door elkaar.
  • Meng het aardbeienmengsel door het melk-roommengsel
  • Ikzelf ga nog even door het mengsel met de soepmixer omdat je anders te veel vliesjes hebt.
  • Doe het mengsel in de ijsmachine (2-tal uur bij mij)
  • Doe het mengsel in een diepvriesdoos en dek af met bakpapier (voorkomt kristalvorming)
  • Zet het diepgevroren ijs een half uur voor gebruik in de koelkast.

Binnenkort geef ik jullie een recept voor kokosrotsjes zodat je de overgebleven eiwitten niet moet weggooien.

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 28 december 2013 in Ijs

 

Tags: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: