RSS

Cannelloni met spinazie en ricotta

15 Jan

Ik eet enorm graag pasta en dat hoeft niet altijd pasta bolognaise te zijn. Af en toe mag het eens wat specialer. Dit is een receptje waar je niet veel voor nodig hebt.

Cannelloni

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 2 zakken verse spinazie (van 300g)
  • 2 potjes ricotta (van 250 g)
  • 1 of 2 bolletjes mozzarella
  • 10-12 lasagnavellen (+/- 17 cm)
  • 600 – 1000 ml tomatensaus (naar smaak)
  • zout
  • zwarte peper

Hulpmiddelen:

  • 1 of 2 kookpotten waar de lasagnavellen in passen
  • ovenschaal
  • vergiet
  • wok
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  • Doe water in 1 of 2 kookpotten
  • Breng het water met een beetje zout aan de kook
  • Kook de lasagnavellen elk 3 minuten zodat ze plooibaar worden.
    Opgelet! Slechts 1 lasagnavel per keer, anders gaan ze aan elkaar kleven!
  • Doe een beetje olie in de wok en zet op een vuur
  • Bak de spinazie totdat het geslonken is.
  • Kap de spinazie in een vergiet
  • Duw met een pannenlikker of dergelijke het vocht uit de spinazie.
  • Meng de spinazie met de ricotta
  • Kruid het mengsel naar smaak met zout, zwarte peper en eventueel een beetje olijfolie
  • Doe een beetje olie in de ovenschaal tegen het plakken
  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Leg een beetje ricottamengsel op een lasagnavel en rol dit op
  • Leg de rol in de ovenschaal, ze mogen tegen elkaar liggen
  • Als alle rolletjes in de ovenschaal liggen overgiet je ze met tomatensaus. De rolletjes moeten niet onderliggen, maar de bovenkant moet wel besmeurd zijn met de saus om het uitdrogen tegen te gaan. Ikzelf heb het met weinig saus gemaakt en de rolletjes gewoon ingesmeerd.
  • Scheur de mozzarellabolletjes in stukjes en strooi het over de rolletjes
  • Je kan naar smaak nog extra zout en peper erover strooien
  • Zet de ovenschaal +/- 30 min in een voorverwarmde oven van 180°

Je kan het serveren met ciabattabrood.

Advertenties
 
1 reactie

Geplaatst door op 15 januari 2014 in Pasta

 

Tags: , , , , , , , ,

Een Reactie op “Cannelloni met spinazie en ricotta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: