RSS

Verse tagliatelle met zalm

25 Feb

Sinds dit weekend heb ik een pastamachine dus die heb ik gisteren al eens uitgetest.

Ingrediënten

Voor de tagliatelle

  • 4 eieren (op kamertemperatuur)
  • 400 g bloem

Voor de saus

  • 1 ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl witte wijn
  • 250 ml room
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 eetlepel dille
  • 450 g zalmfilet
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Hulpmiddelen

  • Keukenrobot
  • Pastamachine
  • Kookpot
  • snijplank
  • pan

Bereidingswijze

Voor de tagliatelle

  • Doe de bloem en eieren in de keukenrobot
  • Kneed het deeg tot het 1 grote bol is
  • Snij het deeg in kleine porties
  • Volg de instructies van de pastamachine
  • Laat de tagliatelle 1 uur rusten op een droge handdoek
  • Kook de pasta al dente in ongeveer 5 min.
  • Giet de pasta af
  • Meng een beetje olijfolie door de pasta tegen het kleven.

Verse tagliatelle

Voor de saus

  • Snij de ajuin in kleine stukjes
  • Stoof de ajuin en look aan in een pan met een beetje olijfolie
  • Blus met de wijn en room
  • Voeg de mosterd en dille toe.
  • Laat de saus 5 min. inkoken
  • Snij de zalm in kleine blokjes
  • Meng de zalm onder de saus en laat 3 min. meekoken
  • Breng op smaak met zout en peper

Tagliatelle met zalm

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 25 februari 2014 in Pasta

 

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: