RSS

Straciatella-ijs

08 Mrt

Alweer eventjes geleden heeft Charlotte een logo ontworpen voor mij en voor wat hoort wat natuurlijk. Vandaar dat ik haar graag bedank met haar lievelingsijs, straciatella. Zij krijgt van mij een doos met straciatella-ijs en met jullie deel ik het recept ervan šŸ™‚

Ingrediƫnten

  • 225 g pure chocolade of 175 g pure chocolade + 50 g chocoladedruppels
  • 1 theelepel heet water
  • 100 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom (min. 35% vetgehalte)

Voor ijs te maken moeten je producten zoĀ dik mogelijk zijn, d.w.z. room met een zo hoog mogelijk vetgehalte. Ik heb room met een vetgehalteĀ van 40% gebruikt.

Bereidingswijze

  • Klop de slagroom met de mascarpone tot hij dik is, maar niet stijf.
    TIP: begin op een lage stand en zet de keukenmachine steeds hoger.
  • Als je geen chocoladedruppels gebruiktĀ houd je 55 gram pure chocolade apart en dit hak je in kleine stukjes.
  • Breek de overigeĀ chocolade in stukken en smelt dit au bain marie (steelpannetje met chocolade in steelpannetje met warm water)
    TIP: het water mag niet gaan koken!
  • Haal de chocolade van het vuur en laat 1-2 minuten afkoelen
  • Klop de afgekoelde chocolade door de geklopte room tot alles goed vermengd is
  • Voeg de chocoladedruppels of gehakte chocolade toe en meng alle goed door elkaar
  • Giet het mengsel in een diepvriesbakje
  • Zet het mengsel 4 uur in de vriezer tot het ijs hard is
  • Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de vriezer

TIP: Leg een vel bakpapier tussen het ijs en het deksel om kristalvorming tegen te gaan tijdens het invriezen

1470319_10152018484808686_577653007_n

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 8 maart 2014 in Ijs

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: