RSS

Biscuittaart

08 Mei

Een biscuit is een heel luchtige cake die je kan vullen met allerhande vullingen naar keuzen (botercrème, bavarois, slagroom, chocomousse, …) en eventueel kan bekleden met suikerpasta.

biscuittaart

biscuittaart

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 150 g kristalsuiker
  • 125g patentbloem
  • 25 g maizena
  • zakje vanillesuiker
  • mespunt zout

Hulpmiddelen

  • voorverwarmde oven op 140°C
  • zeef
  • keukenrobot
  • springvorm van 26 cm
  • bakpapier

Bereidingswijze

  • Klop de eieren met de kristalsuiker en vanillesuiker tot het mengsel lichtgeel en dik is
  • Zeef de bloem, maïzena en zout boven de kom en spatel het door het beslag.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Schep het beslag in de bakvorm.
  • Bak de bodem trapsgewijs in de voorverwarmde oven (10 min. op 140°C, 10 min op 150°C, 10 min. op 160°C, 10 min op 170°C).
  • Controleer of de biscuit gaar is door met een sateprikker in de taart te prikken. Als de prikker er droog uit komt is de taart klaar.
  • Laat de biscuit in de oven afkoelen met de ovendeur op een kier.
  • Haal de biscuit uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
  • Snijdt de biscuitbodem overdwars door.
  • Vul de biscuit naar smaak met chocomousse, bavarois, botercrème, slagroom, …)
  • Als je de taart wil bekleden met suikerpasta moet je ze eerst bedekken met botercrème of witte chocoladepasta.

Advertenties
 
1 reactie

Geplaatst door op 8 mei 2014 in Taart

 

Tags: , , ,

Een Reactie op “Biscuittaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: