RSS

Chocolademoussetaart

08 Mei

Op 24 april ben ik 25 jaar geworden. Om dit te vieren heb ik getrakteerd met taart en cake. Mijn favoriet van al wat ik gebakken heb was de chocolademoussetaart! Een heerlijke chocoladebom, maar hé, je wordt maar één keer 25 jaar!

Chocomoussetaart

Ingrediënten

  • 2 pakken lange vingers (boudoirs)
  • 100 g boter
  • hagelslag of chocoladevlokken als decoratie
  • koffie
  • chocolademousse

Hulpmiddelen

  • steelpannetje
  • gasvuur
  • keukenrobot
  • springvorm van 19 cm
  • bakpapier
  • koelkast

Bereidingswijze

  • Mix 1 pak lange vingers fijn in de blender (Ik heb dit in de smoothiemaker gedaan)
  • Smelt de boter in een kookpannetje.
  • Voeg de gesmolten boter bij de fijngemixte vingers.
  • Mix de mengeling goed tot alles mooi onder elkaar gemend is.
  • Neem de springvorm en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Stort de koekjesmengeling op het bakpapier en druk goed aan.
  • Zet de springvorm even in de koelkast om af te koelen.
  • Neem het tweede pak lange vingers en snij elke vinger in twee.
  • Neem de bakvorm uit de koelkast.
  • Sop de onderkant van de vingers in een beetje koffie.
  • Bedek de rand met de vingers (suikerlaagje aan de buitenkant).
  • Duw de koekjes lichtjes in de koekbodem zodat ze mooi blijven zitten.
  • Giet de chocolademousse in de bakvorm. (Als je de chocolademousse nog moet maken zet je ondertussen de springvorm in de koelkast)
  • Laat de taart 3 uur opstijven in de koelkast
  • Strooi, als de chocolademousse volledig is opgesteven, hagelslag over de taart.

Advertenties
 
1 reactie

Geplaatst door op 8 mei 2014 in Taart

 

Tags: , , , , , , , , ,

Een Reactie op “Chocolademoussetaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: