RSS

Chocomousse

08 Mei

Helemaal in het begin van mijn blog werd er gevraagd of ik een goed recept wist voor chocomousse. Ondertussen heb ik verschillende recepten uitgeprobeerd en dit is mijn favoriet

Ingrediënten

  • 300 ml slagroom
  • 50 g zachte boter
  • 150 g marsmallows
  • 250 g goede pure chocolade (min 70% cacao)
  • 60 ml heet water (afgekookt)
  • 5 opgeklopte eiwitten

Hulpmiddelen

  • steelpannetje
  • gasvuur
  • keukenrobot
  • dessertpotjes

Bereidingswijze

  • Smelt de marshmallows, chocolade en boter samen met het heet water in een steelpannetje op een laag vuurtje. Zorg dat je goed blijft roeren zodat de chocolade niet kan aanbranden.
  • Blijf roeren tot alles volledig door elkaar gemengd is.
  • Zet de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Een snelle manier is om de pan in een bodempje koud water met enkele ijsblokjes in te plaatsen.
  • Klop de slagroom op.
  • Schep de slagroom onder het afgekoelde mengsel. Let op dat het mengsel goed afgekoeld is, zo niet zal de room terug smelten waardoor de mousse vloeibaar wordt.
  • Klop de eiwitten op.
  • Roer de eiwitten zachtjes onder het chocolademengsel.
  • Verdeel de chocomousse over potjes en plaats ze in de koelkast.

Advertenties
 
2 reacties

Geplaatst door op 8 mei 2014 in Desserts

 

Tags: , , ,

2 Reacties op “Chocomousse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: