RSS

Pasta caprese

30 Mei

Voor de Foodblogswap van mei heb ik pasta caprese van Written by Nick gemaakt. Het is een snel te maken gerecht dat bovendien vegetarisch is.

Ingrediënten

Voor de spaghetti

  • 4 eieren (op kamertemperatuur)
  • 400 g bloem

Voor de saus

  • 400 g mozarella
  • 500 g cherrytomaten
  • 16 zongedroogde tomaten
  • 1 knoflook
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Hulpmiddelen

  • Keukenrobot
  • Pastamachine
  • Kookpot
  • Snijplank
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

Voor de spaghetti

  • Doe de bloem en eieren in de keukenrobot
  • Kneed het deeg tot het 1 grote bol is
  • Snij het deeg in kleine porties
  • Volg de instructies van de pastamachine
  • Laat de spaghetti 1 uur rusten op een droge handdoek
  • Kook de pasta al dente in ongeveer 5 min.
  • Giet de pasta af
  • Meng een beetje olijfolie door de pasta tegen het kleven.

Voor de saus

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng in een ovenschaal de cherrytomaten, zongedroogde tomaten, olijfolie en de uitgeperste knoflook.
  • Zet de schaal 20 minuten in de oven.
  • Kook de spaghetti al dente.
  • Snij de mozzarella in blokjes.
  • Haal de ovenschaal uit de oven.
  • Verdeel de pasta op een bord en schep hierover het mengsel uit de ovenschaal.
  • Verdeel de stukjes mozzarella erover.
  • Strooi de basilicum erover.
  • Eventueel nog afkruiden met peper en zout.

Volgende keer ga ik proberen om pesto eronder te mengen.

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 30 mei 2014 in Pasta

 

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: