RSS

Keizerbroodjes

29 Sep

Wat is er lekkerder dan de dag beginnen met ovenverse keizerbroodjes? Dat je de deur niet uit hoeft om in de rij te gaan staan bij de bakker tussen de mensen die hetzelfde idee hadden dan jou! Je maakt ze nu gewoon heerlijk thuis. Smakelijk!

pistolets

Ingrediënten 

Voor het deeg van +/- 16 keizerbroodjes

  • 500 gram fijne bloem
  • 8 gram zout
  • 1 zakje droge gist
  • 160 ml water
  • 150 ml melk
  • 1 theelepel honing

Hulpmiddelen

  • voorverwarmde oven op 220°C
  • keukenrobot
  • bakpapier

Bereidingswijze

  • Meng de bloem met het zout
  • Voeg de gist, water, melk en honing toe
  • Kneed het deeg ongeveer 7 minuten in de keukenmachine tot het deeg mooi elastisch en een beetje kleverig is
  • Laat het deeg 2 uur rusten in een met olie ingesmeerde kom en afgedekt met huishoudfolie tot het in volume verdubbeld is
  • Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken van 65-70 gram
  • Maak mooie bolletjes en leg dit op een bakplaat met bakpapier of een ingevette bakplaat
  • Dek de platen af met een schone keukenhanddoek en laat ongeveer 1 uur rusten
  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Controleer of de broodjes goed gerezen zijn door met je vinger een deukje in het deeg te maken. Als het deukje blijft is het brood klaar om afgebakken te worden. Als het deukje verdwijnt heeft het deeg nog meer rijstijd nodig.
  • Bestrijk de bolletjes met wat water
  • Plaats onderin je oven een schaaltje met water, zo creëer je stoom die je nodigt hebt om de bolletjes een knapperig korstje te geven.
  • Bak de broodjes in 20 min goudbruin. Laat na 15 minuten de ovendeur even open zodat de stoom kan ontsnappen

Advertenties
 
1 reactie

Geplaatst door op 29 september 2014 in Brood

 

Tags: , ,

Een Reactie op “Keizerbroodjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: