RSS

Workshop Vitaflo

02 Okt

Vorige week zaterdag vond bij ons op de manege een eiwitarme kookworkshop plaats georganiseerd door Vitaflo.
Terwijl de ouders uitleg kregen over de vervangingsproducten van Vitaflo konden de kinderen genieten van een ritje te paard. Vervolgens mochten de ouders aan de slag in de keuken met de producten van Vitaflo. Dankzij de kookworkshops krijgen de ouders ideeën aangeleverd om aan de slag te gaan in de keuken zodat de kinderen zo weinig mogelijk ontzegd moet worden. Tijdens de workshop leerden de ouders voornamelijk hartige gerechten en ideetjes voor broodbeleg te maken. Zo werden er groentepakoras, groenteburgers, foccacia en bloemkoolspread gemaakt. Voor de kinderen was de chocoladefontein het hoogtepunt. Hiervoor werd speciale chocolade gebruikt aangelengd met olie in plaats van room.
image

image

image

Graag geef ik jullie ook het recept voor de groenteburgers van op de laatste foto mee.

Ingrediënten

  • 80 gram crackers
  • 1 aubergine
  • 3 wortels
  • 1 stengel prei (wit + stukje groen)
  • 2 aardappelen
  • 4 lente-uitjes
  • 1 bosje peterselie
  • 4 takjes verse munt
  • 4 el olijfolie
  • 2 takjes basilicum
  • snuifje peper
  • snuifje zout

Hulpmiddelen

  • Groenterasp
  • Dunschiller
  • Scherp mes
  • Pureestamper
  • Kookvuur
  • Pan
  • Keukenrobot

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen gedurende 20 minuten en giet af. Laat deze goed uitlekken en laat ze nog even uitdrogen op het vuur. Pureer met een pureestamper.
  • Was en snijd de prei heel fijn. Stoof deze aan in een eetlepel olijfolie. Neem van het vuur wanneer de prei gaar is.
  • Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de aubergineblokjes bruin en gaar.
  • Snipper de lente-uitjes fijn.
  • Hak de munt, basilicumblaadjes en peterselie fijn.
  • Was, schil en rasp de wortels
  • Verkruimel de crackers zeer fijn in de keukenrobot tot paneermeel.
  • Meng alle ingrediënten, behalve de olijfolie. Kneed alles goed door elkaar
  • Vorm ongeveer 8 burgers met de hand.
  • Leg ze minstens 30 minuten in de koelkast
  • Verhit de overige olijfolie in een hete pan en bak de burgers aan beide kanten mooi bruin

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 2 oktober 2014 in Evenementen

 

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: