RSS

Courgettemuffin

07 Okt

Ondertussen weten meer en meer mensen dat ik een foodblog heb en zo krijg ik af en toe leuke receptjes. Ik ben iemand dat graag op veilig speelt en niet zo heel snel nieuwe dingen uitprobeert. Vandaar dat ik mij tot nu toe enkel aan de standaard cupcakes heb gewaagd.

Dankzij Marleen, waar ik dit recept van kreeg, gaat daar verandering in komen want deze cupcakes zijn overheerlijk (en geven u het idee dat je toch een beetje gezond snoept).

courgettemuffins

Ingrediënten 

Voor het deeg van +/- 20 courgettemuffins

  • 200 gram geraspte courgette
  • 150 gram ongezouten boter
  • 150 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 1 theelepel bicarbonaat (baking soda) of een zakje bakpoeder
  • 2 eetlepels melk

Hulpmiddelen

  • voorverwarmde oven op 180°C
  • keukenrobot
  • papieren cupcakevormpjes
  • cupcakebakplaat

Bereidingswijze

  • Was de courgette of schil de courgette
  • Rasp de courgette
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Mix de boter, suiker, vanillesuiker en eieren tot het mengsel licht en schuimig is
  • Meng de bloem en bicarbonaat of bakpoeder erdoor
  • Meng de melk eronder
  • Voeg beetje bij beetje de courgette toe terwijl de keukenrobot blijft draaien
  • Verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes
  • Bak de muffins in 15-20 minuten tot ze terugveren als je ze induwt

Je kan ook nog extra gedroogd fruit, cacao of noten toevoegen naar eigen smaak.

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 7 oktober 2014 in Cupcakes en muffins

 

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: