RSS

Snel en makkelijk wit brood

13 Okt
Snel en makkelijk wit brood

Niets zo lekker dan zelfgemaakt brood. Heerlijk hoe die geur het hele huis inpalmd. Helaas is het bakken van brood een tijdrovend en inspannend werkje. Dankzij dit recept heb je echter op een dik uur een heerlijk vers wit brood! Ideaal dus als het snel moet gaan of om ‘s avonds na het werk nog snel te maken voor de volgende ochtend.

Wit brood

Ingrediënten:

  • 350 gram bloem
  • 20 gram lichte rietsuiker of hele fijne suiker
  • 1 zakje gist
  • 50 ml olijfolie
  • 4 gram zout
  • 225 ml warm water

Hulpmiddelen:

  • Keukenrobot
  • Vershoudfolie
  • Voorverwarmde oven op 180°C
  • Ovenschaal

Bereidingswijze:

  • Doe de suiker, gist olijfolie, zout en de helft van de bloem in de keukenrobot.
  • Giet het water erbij en start de keukenrobot
  • Mix alles gedurende 3 minuten op hoge snelheid
  • Stort het deeg op een bebloemd oppervlak
  • Kneed de overige bloem eronder tot je een mooi deeg hebt dat niet meer aan je handen plakt.
  • Wrijf een stuk werkblad inzet wat olijfolie en draai het deeg erin zodat overal een beetje olie zit
  • Dek het deeg losjes af met vershoudfolie
  • Laat het deeg 20 minuten rijzen
  • Vul een ovenschaal met water en zet deze op de bodem van de oven
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Maak een mooie bol van het brood
  • Snij er een kruis of ander figuur in met een nat mes
  • Zet het brood in de oven en bak af in 20-30 minuten

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 13 oktober 2014 in Brood

 

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: