RSS

Pralines

20 Okt

Vorige week zag in bij Action pralinevormen liggen in de vorm van hartjes en dominosteentjes aan 1 euro. Voor de mensen die mij een beetje kennen: ja hoor, ze gingen direct in mijn mandje ūüôā Meteen een reden om iets nieuws uit te proberen. Wie kan er nu niet weerstaan aan heerlijke pralines. Na een beetje opzoekwerk kwam ik tot de ontdekking dat pralines maken helemaal niet zo moeilijk is, je hebt enkel veel geduld nodig. Voor de vulling kan je zelf een beetje experimenteren. Deze week heb ik 3 soorten pralines gemaakt: met hazelnootvulling, met melkchocoladeganache en met amandelvulling.

pralines

Ingredi√ęnten

Basis:

  • 400¬†gram chocolade naar keuze (ik heb pure gebruikt)

Vulling

  • Hazelnootvulling:
    • 1 deciliter room (min. 35% vetgehalte)
    • 200 gram melkchocolade
    • 3 eetlepels gehakte hazelnoten
  • Chocoladeganache:
    • 80 milliliter slagroom (min. 35% vetgehalte)
    • 80 gram melkchocolade

Hulpmiddelen

  • 2 steelpannetjes die in elkaar passen
  • 1 kookpot
  • koelkast
  • pannenlikker of paletmes
  • pralinevorm

Bereidingswijze:

Basis:

  • Breek¬†200 gram chocolade naar keuze in stukken
  • Smelt de chocolade au bain marie
    Tip: als nog 1/3e niet gesmolten is haal je de pan van het vuur en roer je verder tot alles gesmolten is, zo temper je de chocolade waardoor hij later mooi blinkt. 
  • Giet de gesmolten chocolade in de pralinevorm en draai hem goed rond
  • Houd de pralinevorm ondersteboven boven de pan met chocolade zodat de overtollige chocolade eruit loopt en schraap de overtollige chocolade eraf
  • Schud goed met de vorm om luchtbellen te vermijden
  • Zet de vorm gedurende 1 uur in de koelkast

Vulling

  • Hazelnootvulling:
    • Smelt de melkchocolade samen met de room in een steelpannetje
    • Voeg de gehakte hazelnoten toe en roer goed door
    • Laat afkoelen in de koelkast
    • Haal na 1 uur de pralinevorm uit de koelkast en vul deze voor 2/3e met de hazelnootpasta
    • Schud goed met de vorm om luchtbellen te vermijden
  • Chocoladeganache:
    • Smelt de chocolade samen met de slagroom in een kookpan
    • Breng lichtjes aan de kook zodat je een ganache bekomt
    • Laat afkoelen in de koelkast
    • Haal na 1 uur de pralinevorm uit de koelkast en vul deze voor 2/3e met de¬†ganache
    • Schud goed met de vorm om luchtbellen te vermijden

Basis:

  • Smelt de overige 200 gram en eventueel de overgebleven chocolade van voorheen ¬†opnieuw au bain marie
  • Giet de gesmolten pure chocolade over de vorm en schraap af
  • Schud goed met de vorm om luchtbellen te vermijden
  • Laat een uur opstijven in de koelkast
  • Haal de pralines uit de vormpjes

Houdbaarheid: 1,5 week in de koelkast en 3 dagen op kamertemperatuur

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 20 oktober 2014 in Tussendoortjes

 

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: