RSS

Gevulde pastaschelpen met spinazie

24 Okt
Gevulde pastaschelpen met spinazie

Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je dat ik graag pasta eet en dat ik de combinatie met spinazie geweldig vind. Dus vandaag opnieuw een pastareceptje met spinazie, zij het iets feestelijker gepresenteerd. Voor de vleesliefhebbers: je kan dit ook als bijgerecht serveren, maar dan zou ik het liever naast een moot zalm presenteren.

Om jullie de door mij meegemaakte frustratie te besparen: de pastaschelpen zijn te koop bij  Colruyt, ik heb ze niet gevonden bij Delhaize of Carrefour.

gevulde pastaschelpen

Ingrediënten:

Voor 4  personen

  • 300 gram grote pastaschelpen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram spinazie
  • 300 gram ricotta
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1 eetlepel gehakte basilicum
  • beetje gehakte walnoten voor de afwerking
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Hulpmiddelen:

  • Snijplank
  • Kookpot
  • Wok of grote pan
  • Vergiet
  • Ovenschaal
  • Voorverwarmde oven op 180°C
  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze:

  • Kook de pastaschelpen in gezouten kokend water 12 minuten (i.p.v. 15 minuten zoals op verpakking vermeld)
  • Hak de ui en knoflook fijn
  • Verwarm olijfolie in een wok of grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig worden
  • Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze iets krimpen
  • Giet de pastaschelpen af
  • Zet het vuur uit en roer de ricotta, parmezaanse kaas, basilicum en een snuifje nootmuskaat door de spinazie tot je een romig mengsel hebt
  • Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en roer deze door het mengsel
  • Kruid af met peper en zout
  • Hak de walnoten grof
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet de ovenschaal in met olijfolie
  • Vul elke pastaschelp met het spinaziemengsel
    (Tip: met de hand vullen is makkelijker dan met een lepel)
  • Zet de gevulde pastaschelpen naast elkaar in de ovenschaal
  • Garneer de pastaschelpen met stukjes walnoten en bestrooi met de belegen kaas
  • Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven
  • Haal de laatste 10 minuten de aluminiumfolie weg zodat de kaas kan gratineren
Advertenties
 
1 reactie

Geplaatst door op 24 oktober 2014 in Pasta

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Een Reactie op “Gevulde pastaschelpen met spinazie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: