RSS

Pasta Carbonara

27 Okt
Pasta Carbonara

Een ideaal gerechtje na een zware dag. Het is snel gemaakt en het vult zeer goed. Ook makkelijk om te maken als je op vakantie bent.

image

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 400 g spaghetti
  • 125 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 125 g magere spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 g parmezaanse kaas
  • peper
  • zout

Hulpmiddelen:

  • Fornuis
  • Kookpot
  • Vergiet
  • Klopper
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze:

  • Kook de pasta al dente
  • Klop de slagroom met de eieren door elkaar met peper en zout
  • Rasp de kaas indien nodig
  • Bak de spekreepjes zonder olie of boter goudbruin
  • Snijd de knoflook fijn
  • Bak de knoflook de laatste 30 sec. mee met het spek
  • Neem alles uit de pan en laat uitlekken op
  • Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op
  • Doe de pasta opnieuw in de kookpot en voeg het slagroommengsel toe.
  • Roer tot het ei licht stolt.
  • Meng de kaas, het spek en de knoflook erdoor.
  • Voeg eventueel een beetje kookvocht toe als het te zwaar is.
Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 27 oktober 2014 in Pasta

 

Tags: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: