RSS

Yoghurtcake

29 Okt
Yoghurtcake

yoghurtcake

Heerlijke cakejes die luchtig zijn. Ik had de tip gekregen om mijn bakvorm eens te bekleden met paneermeel omdat dit een krokante smaak geeft. Omdat ik een leuke bakvorm kon lenen waardoor de cakejes niet al te groot zijn vond ik het het ideale moment om hiermee te experimenteren. Ik heb de bakvorm bekleed met paneermeel, maar ook met gemalen kokos. Eigenlijk kan je je bakvorm dus met vanalles bekleden. Experimenteren maar wat je zelf het lekkerst vindt!

Ingrediënten:

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 3 grote eieren
  • 250 g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 250 ml yoghurt
  • zout

Hulpmiddelen:

  • Mengkom
  • Klopper
  • Bakvorm
  • Voorverwarmde oven op 150°C

Bereidingswijze:

  • Vet een bakvorm in (eventueel kan je de bakvorm extra bekleden met paneermeel of gemalen kokos)
  • Verwarm de oven voor op 150°C
  • Doe de yoghurt in een kom
  • Roer de eieren, suiker en vanillesuiker samen met een snufje zout onder de yoghurt
  • Voeg beetje bij beetje de zelfrijzende bloem toe.
  • Roer goed onder elkaar tot je een smeuïg mengsel bekomt.
  • Bak ongeveer 30 minuten op 150°C
Advertenties
 
1 reactie

Geplaatst door op 29 oktober 2014 in Cake

 

Tags: , , ,

Een Reactie op “Yoghurtcake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: