RSS

Appelcrumbletaart

31 Okt
Appelcrumbletaart

Nog eens een receptje op aanvraag. Na enkele probeersels vind ik dit de lekkerste appelcrumbletaart. Helaas is de uitvoering bij mij nog een beetje mislukt, maar als je een springvorm gebruikt in plaats van een silicone vorm is ook dit euvel verholpen. En oké het oog wil ook wat, maar de smaak blijft toch het belangrijkste.

IMG_0406.JPG

Ingrediënten:

Voor het deeg

  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 150 g witte fijne suiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 g koude boter
  • 1 losgeklopt ei

Voor het appelmengsel

  • 6 grote stevige appels of 7 kleintjes (type Jonagold)
  • 75 g suiker
  • 1 tl kaneel (of iets meer voor de kaneelfanaten)

Voor de kruimellaag

  • 50 g bloem
  • 50 g lichte rietsuiker
  • 50 g boter

Hulpmiddelen:

  • Springvorm van 26 cm (bij een siliconen vorm krijg je de taart niet ongebroken uit de vorm)
  • Voorverwarmde oven 160°C

Bereidingswijze:

  • Zet de springvorm op een koele plaats en laat rusten
  • Bekleed de springvorm met het deeg
  • Kneed het beslag met de hand tot een samenhangend stevig deeg waar je geen stukjes boter meer in ziet
  • Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan je beslag
  • Doe de bloem, suiker, zout, vanillesuiker en 2/3 van het ei in een kom
  • Vet de vorm in en bestuif met bloem
  • Wrijf in een kom de bloem, suiker en boter tussen uw vingers tot het mengsel lijkt op een kom met fijne broodkruimels
  • Zet het kruimelmengsel zolang in de koelkast
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes
  • Meng de appelstukjes goed in een kom met de suiker en kaneel
  • Voorzie het deeg in de springvorm van een laagje paneermeel (vangt het vocht op)
  • Vul de springvorm met het appelmengsel
  • Zorg dat het mengsel overal gelijk ligt en druk het voorzichtig aan
  • Haal het kruimelmengsel uit de koelkast en verdeel het over het appelmengsel
  • Vouw het overgebleven deeg aan de zijdes van de springvorm plat over de taart voor meer stevigheid
  • Bestrijk het kruimeldeeg met het resterende ei
  • Plaats de vorm op het rooster in het middel van de oven
  • Bak de taart goudbruin in 70 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C
  • Laat de taart een uur afkoelen voor je de taart uit de vorm haalt
  • Heerlijk met opgeklopte slagroom met vanillesuiker
Advertenties
 
2 reacties

Geplaatst door op 31 oktober 2014 in Taart

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

2 Reacties op “Appelcrumbletaart

  1. seltje

    1 november 2014 at 13:19

    Ik wil komen proeven! Eet je hier zelf van met je appelallergie? Het recept is lekker simpel dus goed om zelf uit te proberen.

     
    • ruthmollin

      1 november 2014 at 23:29

      Voor het proeven os het helaas te laat, maar simpel receptje dus zeker het proberen waard. Had eens ergens gelezen dat je vaak opgewarmd fruit wel kan eten, ook al ben je allergisch. Heb het met een klein stukje geprobeerd en het ging goed. Wel voor de zekerheid pilletje genomen tegen allergie, maar had niks last dus laat de warme appels maar komen 🙂

       

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: