RSS

Zalmpakketje in filodeeg

05 Nov
Zalmpakketje in filodeeg

Om de kerk in het midden te houden  vandaag geen pasta of spinazie op het menu, maar zalm met puree en broccoli.
Het is een heerlijk receptje dat zelfs vleeseters kan bekoren. De dille heeft wel een doordringende smaak dus als je hier niet zo van houdt kan je beter wat minder dille gebruiken. Om jullie opnieuw een zoektocht in de supermarkt te besparen: het filodeeg kan je vinden in de vriezer.

IMG_0439-0.JPG

Ingrediënten:

  • 5 of 6 vellen filodeeg
  • +/- 650 gram verse zalmfilets
  • 15 gram dille
  • 100 gram ricotta
  • 1 ei
  • grof zeezout
  • peper
  • olijfolie

Hulpmiddelen:

  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Voorverwarmde oven op 170°C

Bereidingswijze:

  • Leg de vellen filodeeg op voorhand uit zodat ze kunnen ontdooien
  • Dep de zalm droog met keukenpapier
  • Bestrooi de zalm met peper en zeezout
  • Snijd de dille fijn (de dikke takjes kan je niet gebruiken)
  • Roer in een kom de dille met 4 eetlepels olijfolie door de ricotta
  • Kruid af met peper en zout
  • Bestrijk de zalm met de kruidenricotta
  • Verwarm de oven voor op 170°C
  • Bestrijk 3 vellen ontdooid filodeeg dun met olijfolie
  • Leg de 3 vellen dakpansgewijs op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Leg de zalm midden op het filodeeg
  • Leg 1 vel filodeeg op de zalm
  • Vouw het filodeeg losjes om de vis heen
  • Leg de rest van het filodeeg op de zalm en vouw aan de onderkant dicht
  • Klop het ei los
  • Bestrijk het zalmpakketje dun met het losgeklopte ei en 1 eetlepel olijfolie
  • Bestrooi het pakketje met zeezout
  • Bak het zalmpakketje in +/- 25 minuten goudbruin in het midden van de oven.

Serveer met aardappelpuree en broccoli

Tip: heropwarmen in de oven, niet in de microgolfoven

Advertenties
 
1 reactie

Geplaatst door op 5 november 2014 in Visgerechten

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Een Reactie op “Zalmpakketje in filodeeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: