RSS

Zuurdesem in 7 dagen

19 Nov
Zuurdesem in 7 dagen

Omdat ik de laatste tijd veel voorbij zag komen over zuurdesembrood wou ik dit ook eens uitproberen. Mij kon het niet helemaal bekoren, maar mijn mama vond het wel lekker. Het is wel een recept dat enige discipline vraagt, het is dan ook dankzij mijn mama dat het recept gelukt is.

zuurdesembrood

Ingrediënten:

  • volkoren tarwebloem
  • water

Benodigdheden:

  • glazen kom of pot
  • keukenhanddoek
  • lepel

Bereidingswijze:

  • Meng 8 eetlepels volkoren tarwebloem met water in een glazen kom tot een papje.
    Dek de kom af met een vochtige keukenhanddoek en laat het 24 uur rusten op kamertemperatuur.
  • Roer het papje 3 keer door verspreid over de dag.
  • Roer het papje opnieuw 3 keer door en voeg de laatste keer 3 eetlepels volkoren tarwebloem en 3 eetlepels water toe.Roer het papje opnieuw 3 keer door en voeg de laatste keer 3 eetlepels volkoren tarwebloem en 3 eetlepels water toe.
  • Roer het papje opnieuw 3 keer door en voeg de laatste keer 3 eetlepels volkoren tarwebloem en 3 eetlepels water toe.
  • Roer het papje opnieuw 3 keer door en voeg de laatste keer 3 eetlepels volkoren tarwebloem en 3 eetlepels water toe.
  • Als het zuurdesem een beetje zurig ruikt en luchtbelletjes vertoont is het klaar om er brood van te maken, zo niet laat je het nog een dag gisten. Indien het deeg beschimmelt of heel erg schuimt kan je best opnieuw beginnen.
Advertenties
 
1 reactie

Geplaatst door op 19 november 2014 in Brood

 

Tags: , , , ,

Een Reactie op “Zuurdesem in 7 dagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: