RSS

Chocolade-kokosdessert

01 Dec
Chocolade-kokosdessert

Hoe moet ik dit omschrijven? Het is begonnen met het idee om een speciale tiramisu-variant te maken omdat ik tiramisu om de één of andere reden wel feestelijk vind. Ik ben ook al veel bounty-recepten tegengekomen, maar het is er nooit van gekomen om zelf bounty’s te maken. Het is uitgedraaid tot een vrij zwaar dessert door de kokosnoot dus je kan ook een beetje variëren met de hoeveelheden. Met deze hoeveelheid kan je toch een dessert voor 10-12 man serveren.

IMG_0443.JPG

Ingrediënten:

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 400 ml melk + extra melk om lange vingers in te doppen
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 eidooiers
  • 2 eetlepels maizena
  • 6 eetlepels cacao + extra om te decoreren
  • 200 gr geraspte kokosnoot
  • 2 pakken lange vingers

Hulpmiddelen:

  • Steelpan
  • Klopper
  • Kookvuur
  • Grote schaal
  • 2 mengkommen
  • Zeefje
  • Koelkast

Bereidingswijze:

  • Klop de gecondenseerde melk, melk, kokosmelk, eidooiers en maizena samen in een steelpan op een laag vuurtje
  • Verhit het mengsel langzaam, terwijl je roert, tot het zo dik wordt als een pudding
  • Haal de steelpan van het vuur en verdeel het mengsel in 2 delen.
    Tip: als je het recept minder zwaar wil maken verdeel je het in 1/3e voor de kokosnoot en 2/3e voor de cacao.
  • Meng de cacao door de ene helft en de geraspte kokosnoot door de andere helft
    Tip: voor een minder zwaar dessert en de onderverdeling 1/3e – 2/3e gebruik je
    +/- 160 gram geraspte kokosnoot en 8 eetlepels cacao
  • Zet de mengsels opzij om af te koelen
  • Doop de lange vingers kort in de melk en bedek de bodem van een grote schaal hiermee.
  • Schep op de koekjeslaag een laag kokosmengsel.
  • Op het kokosmengsel leg je weer een laag in melk gedoopte koekjes
  • Op de koekjeslaag giet je nu een laag cacaomengsel
  • Dan weer een koekjeslaag, kokoslaag, koekjeslaag, cacaolaag en zo ga je door tot alle ingrediënten op zijn.
  • Bestrooi de bovenkant met cacao (dit is het makkelijkste met een zeefje)
  • Zet het minstens 4 uur in de koelkast
Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 1 december 2014 in Desserts

 

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: