RSS

Ham-kaas hapjes

27 Dec

Door de feestdagen en de mond-aan-mond-reclame is het lekker druk met het bakken van taarten. Vandaar dat het hier een beetje stiller is en ik even wat minder recepten plaats. Ondertussen heb ik wel weer wat nieuwe receptjes uitgeprobeerd die ik weldra met jullie zal delen.

Zoals je in een vorige blogpost kon lezen ging ik hapjes voor het kerstfeest maken. Deze waren uiterst geslaagd! Vandaar dat ik ook de recepten met jullie zal delen, maar eigenlijk kan je zelf ook makkelijk receptjes verzinnen. Alles wat je graag tussen je croque/panini/tosti eet kan je tussen bladerdeeg leggen.

Een snel en makkelijk receptje is de ham-kaasvariant.

Je hebt de grote ronde vellen bladerdeeg, maar ook de kleine vierkantjes. Voor de hapjes gebruik ik de vierkantjes omdat je dan geen overschot hebt.

Ingrediënten
Per vel bladerdeeg kan je 6 hapjes maken
– bladerdeeg
– 1 plak ontvette ham per vel bladerdeeg
– gemalen kaas
– 1 ei of eigeel

Hulpmiddelen:
– voorverwarmde oven op 200°C
– bakplaat
– bakpapier of ingevet aluminiumfolie

Bereidingswijze:
– Haal het bladerdeeg uit de koelkast
– Snij de ham in kleine blokjes
– Verspreid de ham over de lengte van het bladerdeeg
– Leg een rij gemalen kaas naast de hamblokjes
– Rol het bladerdeeg op
– Snij de rol bladerdeeg in schijfjes
– Verspreid de schijfjes over het bakpapier
– Smeer eventueel in met een geklutst ei (of eigeel)
– Afbakken gedurende 15-20 minuten op een voorverwarmde oven van 200°C

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 27 december 2014 in Hapjes, Thema

 

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: