RSS

Zwarte woudtaart

19 Jan
Zwarte woudtaart

Bluemonday… de meest deprimerende dag van het jaar.

De ideale oplossing: chocolade!!!!! En omdat je op bluemonday toch al je goede voornemens (diëten) niet zal volhouden kan je het ook nog eens zonder schuldgevoel doen. Bovendien geeft het maken van deze taart je een goed gevoel en als je ze deelt met iemand anders krijg je hoogstwaarschijnlijk nog een complimentje ook. Win-win dus!

2015/01/img_0591-0.jpg

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade (min. 70%)
  • 200 gram boter
  • 5 eieren
  • 300 gram fijne suiker
  • 150 gram zelfrijzende bloem
  • 1 bokaal krieken
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels kersenlikeur
  • 200 gram chocoladeschilfers

Hulpmiddelen:

  • Voorverwarmde oven op 150°C
  • 2 steelpannetjes
  • Kookvuur
  • Bakvorm van 20 cm doorsnede
  • Mixer of keukenrobot
  • Bakrooster

Bereidingswijze:

  • Breek 200 gram chocolade in stukjes en smelt ze samen met 200 gram boter au bain marie
  • Verwarm de oven voor op 150°C
  • Splits 5 eieren
  • Klop de eidooiers samen met 200 gram fijne suiker tot het als een lint van de klopper loopt
  • Voeg de gesmolten chocolade toe en roer goed door.
  • Klop de eiwitten stijf
  • Zeef 150 gram zelfrijzende bloem bij de eidooiers en roer goed om
  • Spatel de eiwitten er voorzichtig door.
  • Schep het beslag in een beboterde bakvorm
  • Zet 50 minuten in de oven (Let op: open de oven het eerste half uur niet!)
  • Ontvorm en laat afkoelen op een rooster
  • Laat 1 bokaal krieken uitlekken
  • Klop 500 ml slagroom stijf met 100 gram fijne suiker en 2 zakjes vanillesuiker
  • Snij de cake horizontaal doormidden
  • Besprenkel met 2 eetlepels kersenlikeur en bestrijk met slagroom.
  • Dek af met de tweede cakehelft
  • Bestrijk de taart rondom met slagroom, werk af met chocoladeschilfers en versier bovenop met enkele krieken.
    (Je kan zelf chocoladeschilfers maken door chocolade te smelten, uit te gieten op een bakplaat bedekt met bakpapier en deze in de koelkast te laten afkoelen. Nadien kan je de koude chocolade in stukjes breken.)
Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 19 januari 2015 in Taart

 

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: