RSS

Volkorenbrood

21 Jan
Volkorenbrood

Er zijn reeds enkele broodrecepten op mijn blog verschenen, maar dit recept is het brood dat ik meerdere keren per week zelf maak.

2015/01/img_0605.jpg

Ingrediënten:

  • 750 gram bloem (ik gebruik ongeveer 300 gram volkorenbloem en 450 gram witte bloem, maar je kan zelf experimenteren)
  • 400 ml lauwwarm water
  • 1 grote eetlepel gist
  • 1 kleine eetlepel zout
  • goeie scheut olijfolie

Benodigdheden:

  • keukenrobot met kneedhaak (of armkracht
  • voorverwarmde oven op 200°C

Bereidingswijze:

  • Voeg alle ingrediënten samen
  • Kneed alles goed door
  • Laat het deeg rijzen tot het in hoeveelheid verdubbeld is
  • Kneed het deeg opnieuw
  • Rol het deeg in de juiste broodvorm
  • Laat het deeg minstens 1 uur rijzen, meer mag ook
  • Bak het brood 40 minuten op een voorverwarmde oven van 200 °C
  • Laat het brood afkoelen op een rooster
Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 21 januari 2015 in Brood

 

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: