RSS

Tompouce

11 Feb
Tompouce

2015/01/img_0438.jpg

Ingrediënten (voor 4):

  • vierkant bladerdeeg (4 vellen)
  • 500 ml volle melk
  • 6 grote eigelen
  • 80 gram kristalsuiker
  • 35 gram maïzena
  • 2 theelepels vanille extract
  • 50 gram roomboter
  • afdekgelei
  • wit glazuur

Hulpmiddelen

  • keukenrobot
  • bakpapier
  • koelkast
  • oven op 180°C
  • steelpan
  • kookpot
  • klopper

Bereidingswijze

  • Snij de bladerdeegvellen in 2
  • Bak het bladerdeeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
    Tip: Leg het bladerdeeg tussen 2 vellen bladerdeeg op een bakplaat en leg er een gewicht bovenop zodat het bladerdeeg dun blijft
  • Breng de melk in een steelpannetje aan de kook.
  • Klop in een kookpot de eigelen los met de suiker en maïzena totdat je een dik mengsel hebt.
  • Blijf kloppen en voeg beetje bij beetje de hete melk toe aan het eiermengsel. Best begin je lepel per lepel zodat het mengsel niet gaat schiften.
  • Zet het mengsel op het vuur en breng aan de kook terwijl je blijft kloppen.
  • Laat 1-2 minuten koken terwijl je blijft kloppen en haal de kookpot dan van het vuur. Het mengsel moet nu wat ingedikt zijn.
  • Voeg het vanille-extract toe en klop door elkaar.
  • Laat het mengsel 5 minuten afkoelen.
  • Snij de boter in blokjes en voeg blokje per blokje toe aan de vanillecréme terwijl je blijft kloppen totdat de boter is opgelost en tot je een glad en glanzend mengsel hebt.
  • Giet het mengsel in een bak en laat het verder afkoelen terwijl je af en toe blijft kloppen.
  • Doe het deksel erop en zet het mengsel in de koelkast.
  • Verdeel de banketbakkersroom over 4 lapjes bladerdeeg en bedek met een ander lapje bladerdeeg
  • Bestrijk de bovenkant met wit glazuur
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik
Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 11 februari 2015 in Desserts

 

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: