RSS

Vanillecake

12 Feb
Vanillecake

Een heerlijke standaard cake voor als je bezoek krijgt of om mee te nemen.

IMG_0224-1

Ingrediënten:

  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • 150 g bloem
  • Half pakje vanillesuiker
  • 2 g zout
  • 3 eieren

Hulpmiddelen:

  • Cakevorm van +/- 1 liter
  • Keukenrobot
  • Voorverwarmde oven 160°C

Bereidingswijze:

  • Oven voorverwarmen
  • Bakblik invetten
  • De boter, suiker, vanillesuiker en zout mengen tot een zacht en schuimig geheel
  • De eieren er 1 voor 1 volledig door roeren
  • De bloem in delen via een zeef toevoegen en goed onder het beslag roeren
  • Het deeg in een bakblik kappen
  • Bak de cake 60-90 min. in een voorverwarmde oven van 160°C
  • Het eerste half uur de oven niet openen
  • De cake is klaar als je er een priem kan insteken en die er droog terug uitkomt.
  • Uit het blik halen en op een rooster laten afkoelen
Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 12 februari 2015 in Cake

 

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: