RSS

Gevulde paprika

02 Apr

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 80 g gekookte rijst
  • 50 g grijze garnalen
  • 1 el geraspte kaas
  • 1 el room
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl olie
  • zout

Hulpmiddelen

  • Kookvuur
  • Kookpot
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  • Snijd het hoedje van de paprika
  • Verwijder voorzichtig de zaadjes en de zaadlijsten uit de groente
  • Snij een ondiep kruis op de tomaat
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Laat de paprika 5 minuten koken in gezouten water en leg de paprika nadien in koud water.
  • Leg de tomaat 5-10 sec. mee in het kokend water en laat nadien ook schrikken in ijswater
  • Laat de parika nadien uitlekken
  • Pel en ontpit de tomaat en snijd in blokjes
  • Meng de rijst met de blokjes tomaat, de garnalen, geraspte kaas, room, kerriepoeder en zout tot een smeuïg mengsel.
  • Vul de paprika hiermee op.
  • Plaats de paprika in een ovenschaal en schep de rest van het mengsel eromheen.
  • Besprenkel alles met de olie en laat 15 minuten gratineren in een oven van 200°C
Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 2 april 2015 in Groenten

 

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: