RSS

Havermoutmuffins

02 Jun
Havermoutmuffins

Voor de foodblogswap van mei mocht ik koken van Eefke haar foodblog. Eefke probeert zo puur mogelijk te koken en dat merk je in haar blog. Omdat ik tegenwoordig absoluut geen tijd meer heb om te koken en echt lekker te eten besloot ik om een tussendoortje te maken dat ik ook mee naar het werk kan nemen. Uiteindelijk besloot ik de havermoutmuffins zonder suiker te maken. Eefke heeft op haar blog opgelijst wat de voordelen van havermout zijn dus dit deel ik ook graag met jullie:

  • havermout verlaagt het cholesterolgehalte
  • havermout geeft lang energie (koolhydraten worden langzamer opgenomen dan bv. bij brood)
  • havermout is glutenvrij
  • havermout bevat weinig calorieën
  • havermout bevat antioxidanten
  • havermout is makkelijk en snel te verwerken in allerlei gerechten!

Het is een recept dat je zo gemaakt hebt en de muffins vullen nog goed ook.

10989414_903610163010486_2396309953399677481_n

Ingrediënten (+/- 12 muffins)

  • 150 gram havermoutvlokken
  • 2 eieren
  • 125 gram amandelyoghurt (Alpro)
  • 50 gram rozijnen
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 peer
  • 2 theelepels kaneel
  • beetje zout
  • eventueel 1 banaan om het wat zoeter te maken of beetje honing

Benodigdheden:

  • Voorverwarmde oven 180°C
  • Staafmixer
  • Keukenmachine
  • muffinvormen

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Laat de rozijnen opwellen in lauwwarm water
  • Maal de havermoutvlokken heel fijn totdat er een soort meel ontstaat (ik gebruikte de staafmixer)
  • Voeg de gemalen havermoutvlokken samen met een snuifje zout, kaneel, eieren en yoghurt in de keukenmachine en klop het geheel tot je een glad beslag krijgt.
  • Schil de peer en snijd in kleine blokjes
  • Voeg het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag
  • Voeg de blokjes peer en de uitgelekte rozijnen toe en meng goed
  • Vul de muffinvormpjes voor 3/4 met het beslag en bak de muffins in ongeveer 35 minuten gaar en bruin.
  • Laat goed afkoelen
Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 2 juni 2015 in Cupcakes en muffins

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: