RSS

Gevulde koeken

23 Dec
Gevulde koeken

12388291_10153759445863686_1395519564_n

Ingrediënten

Voor +/- 11 koeken

  • 250 g amandelspijs
  • 2 el speculaaskruiden
  • beetje zout
  • 250 g bloem
  • 150 g donkerbruine kandijsuiker
  • 150 g roomboter
  • 1 el melk
  • 1 eierdooier
  • zakje amandelen of amandelschilfers

Benodigdheden:

  • Keukenrobot met kneedhaken
  • Vershoudfolie
  • Deegroller
  • Gebakvorkje
  • 2 ovenplaten
  • Voorverwarmde oven op 175°C

Bereidingswijze:

  • Meng de bloem, suiker, kruiden en het zout door elkaar.
  • Snij de koude boter in stukjes.
  • Voeg de boter toe.
  • Meng de eierdooier en de melk erdoor en kneed dit tot een samenhangend deeg.
  • Vorm het mengsel tot een bal en leg de bal verpakt in vershoudfolie minstens een half uur in de koelkast.
  • Tip: leg ondertussen de deegroller mee in de koelkast of zelfs in de vriezer, zo plakt het deeg nadien niet aan de deegroller.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer een 0,5 cm dikte en steek er rondjes uit. Let erop dat de figuurtjes niet te klein zijn, ongeveer een doorsnede van 7-8 cm is ideaal. Zorg dat je een even getal rondjes hebt uitgestoken want voor 1 gevulde koek heb je 2 lapjes deeg nodig.
  • Steek zoveel mogelijk figuurtjes uit de lap deeg, kneed de overschot opnieuw, rol het deeg opnieuw uit en steek weer rondjes uit tot je al het deeg hebt opgebruikt.
  • Beleg de helft van de rondjes met een beetje amandelspijs.
  • Dek de amandelspijs af met een tweede rondje deeg.
  • Druk de rand goed aan.
  • Druk de zijkanten dicht met een vorkje.
  • Decoreer de koeken met amandelen.
  • Bak de koeken ongeveer 25 minuten in de oven.
    Het is normaal de koeken nog zacht zijn, ze worden hard door het afkoelen.
  • Laat afkoelen op een rooster.

 

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 23 december 2015 in Koekjes en wafels

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: